//Ovo je 10 najboljih besplatnih Android igrica u 2017.

Ovo je 10 najboljih besplatnih Android igrica u 2017.

Velika većina nas zna i misli kako najbolje igrice za Android nisu uvijek i besplatne, no to ne mora uvijek baš biti tako. Uz malo truda moguće je pronaći igrice uz koje ćemo se dobro zabaviti i za koje su još uz to i – besplatne.

Mi smo se potrudili da za vas pronađemo deset igrica koje su prema našem mišljenju najbolje besplatne Android igrice za mjesec siječanj. Pa krenimo.

Final Fantasy Brave Exvius

Final Fantasy Brave Exvius je možda i najbolja Final Fantasy Android igra koja se može pronaći i skinuti sa Google Playa. Svi zaljubljenici u klasične 2D RPG-ove će se igrajući ovu igru naći na ‘domaćem’ terenu, jer su svi elementi koje krase klasični RPG ovdje.

Mnoštvo likova, intrigantna priča, zanimljivi neprijatelji i bossevi te ogroman broj oružja, oklopa i artefakata kao i velik broj jedinstvenih lokacija kojima ćete morati proći igrajući ovu igru samo su jedan fragment onoga što možete očekivati u novome FF-u za Android.

I najbolja stvar od svega toga jest što je ova igra u osnovi u cijelosti besplatna. Neke aplikacije vezane uz igru se plaćaju, no one nisu nužne da bi se igra mogla igrati. Jedini ‘problem’ u vezi FF Brave Exvius-a jest taj što igra zahtijeva konstantnu spojenost na internetsku mrežu.

Ipak, dobro je vidjeti kako se jedan odličan RPG pojavio na Android platformi i da je besplatan.

Pokemon Go
Iako je ova igra već pomalo ‘stara’, stvar je u tome da se radi o igrici koju ćete ili voljeti ili mrziti. Pokemon Go je, bez obzira u koju od ove dvije skupine korisnika pripadali zarazna ‘open world’ RPG igrica koja je prošle godine bila pravi hit, a da se stvari nisu promijenile niti početkom ove godine pokazuje i to da je Pokemon Go i dalje visoko na Google Play ljestvici najigranijih naslova.

OJP static 300×250
Za sve one koji su očarani Pokemonima (i koji imaju baterije i interneta dovoljno da ih ‘skupe sve’) Pokemon Go je igra koju ne smiju ni slučajno zaobići.

Piano Tiles 2
Piano Tiles 2 je ‘nastavak’ odlične ‘sviračke’ igre Piano Tiles u kojoj je glavni zadatak igrača bio – sviranje klavijatura. Jeste li htjeli znati kako je to svirati klavir ili klavijature poput profesionalca dok vam cijela ulica zavidi na vašim sposobnostima? Zahvaljujući Piano Tiles 2 to i možete.

Ovisno o tome koliko ste uspješno ili neuspješno odsvirali (pogodili tipke na zaslonu vašeg mobitela) neku skladbu dobiti ćete nagradu za to u obliku dijamanata i kovanica. Što ste bolji – to ćete više uspjeha ostvarivati i to ćete otključavati više novih skladbi, za čiju izvedbu ćete koji put trebati i dobro polomiti prste.

Novi modovi, nove skladbe, nova vrsta glazbe koju možete odsvirati – Piano Tiles 2 je odličan nastavak i vrlo zabavna igra koju se potpuno besplatno može skinuti sa Google Playa.

Candy Crush Saga
Slatka igrica u kojoj vam je glavni zadatak složiti barem tri ista oblika slatkiša, Candy Crush Saga je igrica zbog koje se nećete odvajati od vašeg mobitela. Mnoštvo nivoa od kojih je svaki šareniji i kompliciraniji od prethodnog mnoštvo dodataka za igricu (od kojih se većina plaća dok je igrica sama po sebi besplatna).

Šarena, vesela, zarazna – Candy Crush Saga je igrica koja će vas držati ‘okovanog’ za zaslon vašeg mobitela dugo vremena. Igrica je dostupna na Google Playu i moguće ju je besplatno skinuti.

Asphalt Xtreme & Asphalt 8: Airborne
Kada govorimo o utrkama onda je nemoguće, a da ne spomenemo Gameloftove utrke- Asphalt Xtreme i Asphalt 8: Airborne. Xtreme je inačica igre koja nudi multiplayer (koji je naravno online) i utrke na različitim stazama kao i mnoštvo vozila koja se mogu kasnije otključati.

Asphalt 8: Airborne je malo starija igra, no zbog sadržaja koji je dostupan i koji se igranjem može otključati definitivno je vrijedno spomenuti ovu igru i navesti ju kako jednu od najboljih besplatnih igara za Android (dodatne aplikacije se naplaćuju, no igra je uz osnovi ista).

Ako ste željni igranja odličnih utrka, bilo da se radi o off-road utrkama ili o onim ‘pravim’ utrkama na kolnicima, nikako nemojte zaobići ove dvije jurilice.

Critical Ops
Critical Ops je jedna od novijih igara u žanru pucačina za Android i možemo ju svrstati u jednu od najboljih u svome žanru. O čemu se u igrici radi? Igrač, odnosno vi preuzima ulogu specijalca čiji je glavni zadatak borba protiv terorista u različitim urbanim okruženjima.

Osim toga igrica ima odličnu podršku za multiplayer, što znači da igru možete igrati i sa svojim prijateljima protiv ostalih ljudi na mreži. Single ili u multiplayeru, Critical Ops je odličan FPS koji će vas dugo držati prikovanima za zaslon.

N.O.V.A. 3: Freedom Edition
Ako volite FPS-ove i ako vam se sviđaju igre tipa Critical Ops, onda će vam se svidjeti i N.O.V.A. 3: Freedom Edition. Radi se o znanstveno-fantastičnom shooteru koji ima dosta kompliciranu priču, pogotovo ako uzmemo u obzir da se radi o igri koja je FPS za Android. Uz epsku priču, tu je mnoštvo modova, oružja, vozila i raznoraznih power-upova koji će vam itekako poslužiti u borbi protiv mrskih neprijatelja.

Iako se radi o igri koja je izašla prije dvije godine, prema ocjenama koje igra ima na Google Playu (4.5 od 5) te prema broju od čak 10 milijuna skinutih primjeraka možemo lako zaključiti kako se radi o hit igri koja još uvijek ‘kotira visoko’. Zbog čega je to tako uvjerite se sami. N.O.V.A. 3: Freedom Edition je dostupna za download na Google Playu.

Cut the Rope: Magic
Za ovu igru bez problema možemo reći kako se radi o igrici koja može ići ‘bok uz bok’ sa Angry Birds igricom. Serijal je napredovao u pozitivnom smislu, tako da je Cut the Rope: Magic zadnji nastavak igrice. Jezgra ove igre jest rješavanje zagonetki na jedinstven način; pomažući Om Nom-u da jede slatkiše.

Ono što ovu igricu krasi, kao i masu drugih sličnih, jest mnoštvo zabavnih i šarenih levela, različiti power-upovi te taktike koje će biti potrebne da bi igrač prešao svaku razinu bez kupovine dodataka koji se plaćaju. Definitivno preporučujemo.

PewDiePie’s Tuber Simulator
Jeste li ikada htjeli biti u ‘koži’ voditelja You Tube kanala i vidjeti kako to sve zajedno izgleda? Zahvaljujući PewDiePie’s Tuber Simulatoru to i možete – otprilike. Igra je, kao što sam naslov sugerira, simulacija u kojoj stvarate i upravljate vlastitim You Tube kanalom. Moći ćete namiještati i nadograđivati vlastiti prostor, dobivati sljedbenike i slično.

Kakko napredujete kroz igru tako ćete otključavati sve više sposobnosti, predmeta i ostalih stvarčica koje će vam pomoći da se popnete ne vrh. Ono što igra još tako sadrži je ‘retro’ grafika, hrpetinu zabave i humora od jednoga od naših najdražih Youtubera. Sve u svemu – zabavna igra, pogotovo ako vam ne smeta retro izgled.

Sky Force Reloaded
Sky Force Reloaded je posljednji nastavak iz Sky Force franšize (u kojoj je svaki nastavak podjednako odličan). Slično kao i u prethodniku i Sky Force Reloaded je shooter iz ptičje perspektive u kojemu upravljate svojim zrakoplovom, a glavni zadatak vam je da porazite negativce i da pritom izbjegnete što više možete njihovih metaka dok usput obavljate različite questove, koji se razlikuju po kompleksnosti.

Sky Force Reloaded je pokazatelj kako svi nastavci u franšizi, uz trud developera, mogu izgledati i biti vrlo dobri. Svi ljubitelji shootera iz zraka na Androidu ne bi trebali zaobići Sky Force Reloaded. Igru je moguće besplatno skinuti sa Google Playa, dok se dodaci naplaćuju.

Ovo bi bio popis od Top 10 najboljih igara za Android za 2017. Istina da su neke igre sa ovoga popisa malo ‘starije’, no razlog što su se one ipak našle ovdje jest taj da se radi o igrama koje su vrlo kvalitetne u svome žanru i da ih pravi Android gamer ne bi trebao zaobići.

Koja su vaša mišljenja? Imate li vi neku igru koju mi nismo stavili na popis, a da je po vašem mišljenju isto tako kvalitetna? Slobodno se izjasnite.